Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Joululahjat

Mitä lahjaksi elokuvafanille?

Tässäpä muutamia vinkkejä ja ideoita viimehetken lahjaostoksille. Tai ainakin muistilista joulun jälkeiseen alennusmyyntiin kinofiileille ja heidän sukulaisilleen.

Toisin kuin monen muun sukulaisen/ystävän/tuttavan/kumminkaiman kohdalla, elokuvafanille joululahjan ostaminen on joko helppoa tai erittäin helppoa. Kyllä helppoa! Ja vielä helpommaksi elokuvafanin muistaminen muuttuu, kun luet tämän tekstin. Tässä listattuna muutamia takuuvarmoja lahjoja ja niille perustelut.

Mittaritontun tarinoita - mitä jouluksi pukinkonttiin?

JOULU ON taian aikaa. Me lapset tai lapsenmieliset tiedämme sen paremmin kuin ketkään muut. Varmasti sinäkin muistat lapsuutesi joulut? Kenties ihan oikea punanuttu kävi jakamassa lahjat säkistään? 

Meillä pukki oli arka tai kiireinen. Hän kävi sujauttamassa käärönsä kuusen alle sillä aikaa, kun olimme joulusaunassa.

Mutta voi sitä riemua pakettien auetessa: tontut olivat kuulleet toiveet hämmästyttävän yksityiskohtaisesti! Leluista ja peleistä ja jopa sukista ja tumpuista iloittiin pitkälle kevääseen.

Elämäni paras joululahja - 4595g

Elämässä on tiettyjä hetkiä, jotka painuvat mieleen ikuisiksi ajoiksi.
Olin kyllä kuullut isommilta pojilta (lue: miehiltä) siitä, kuinka hienoa on saada ensimmäinen oma lapsi - mutta ajatuksena se oli kuitenkin melko absurdi. Lapsi? Minulle? Tuskin koskaan.

Ahdistaako Joulun odotus?

Valtaako mielesi rauhaton olo – onko paineena löytää pakkojoululahjoja, kun nuo muutkin ostavat. Jääkö paineen purku Jouluaattoon, juuri ennen kuin kaupat vihdoin sulkevat ovensa? Onko tarpeen näyttää ja vertailla – vielä Joulunakin. Ahdistaako Joulun odotus – rahaakaan ei välttämättä olisi, mutta kun pakko ostaa, ostaa ja vielä kerran ostaa --- 

Jouluvinkki: helppo virkattu tähti

Pyöräytin ystävän pojalle joululahjaksi lapaset. Valmiit tumput näyttivät vähän orvoilta, joten sain päähäni, että niihin täytyy vielä virkata tähtikoristeet.

 

Joulu Jeesuksen takana

Liian moni ihminen kysyy, miksi vietän joulua, vaikka olen useaan otteeseen ilmaissut olevani elämänkatsomukseltani ateisti. Onhan joulu pohjimmiltaan kristillinen juhla, eikö? Hämmästyksen määrä on suuri, kun vastaan kysymykseen toteamalla, ettei näin ole. Kristikunta on ominut koko vuoden suosikkijuhlani itselleen niin täydellisesti, että nykyään täytyy olla aatehistorioitsija tietääkseen joulun todellisen alkuperän. Siksipä näin joulukuun alkajaisiksi ajattelin kertoa teille hieman erilaisen joulutarinan - sen vanhan ja tutun tarinan pohjalta.

Julkaise syötteitä