Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Videopelit

Pelimodausten valioita: Black Mesa

Half-Life on vuoden 1998 videopeli. Se on ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka kertoo tarinan teoreettisen fysiikan tohtorista, joka päätyy muukalaisinvaasion keskelle pieleen menneen kokeen ansiosta. Pelin tapahtumapaikka on valtava, maanalainen tutkimuslaitos New Mexicon osavaltion aavikon keskellä.

Videopelien maailmassa käytetään usein ylisanoja kuten suunnannäyttäjä, legenda, vaikutusvaltainen ja paras. Ne kaikki kuitenkin pätevät Half-Lifeen.

Pelimaailman serkukset: Bioshock - Deus Ex

Ensimmäsen persoonan toimintapeleissä on eräs harvoin nähty alagenre: FPS-pelit, joihin on lisätty roolipelivaikutteita. Eräs esimerkki tällaisesta on toisessa kirjoituksessa käsittelemäni Bioshock vuodelta 2007.

Bioshock ei kuitenkaan ole ainoa tai vaikutusvaltaisin tämän genren edustaja. Merkittävimmän FPRS-tapauksen manttelia kantaa kiistattomasti vuoden 2000 videopeli nimeltä Deus Ex.

Peli: Alan Wake

Alan Wake on suomalaisen Remedy Entertainmentin tuotos. Peli on julkaistu Microsoftin Xbox-konsolille vuonna 2010. Remedyn edellinen peli Max Payne julkaistiin ilmestyessään nimenomaisesti PC:lle, joten siirtyminen konsolien puolelle herätti närää tietokonepelaajissa - minussa myös. Kyseessä oli luultavasti joko jakeluyhtiö Microsoftin määräys tai aikataulujen pettämisen sanelema keskittyminen vain yhdelle alustalle.

Mitä pahaa minä olen tehnyt?

Jokin aika sitten pahastuttiin Grand Theft Auto -videopelin modista, jossa oli mahdollista "raiskata" kanssapelaajia. Närkästystä ja "tällä kertaa menitte liian pitkälle" -henkeä videopeleihin liittyen? Ei mitään uutta skyboxin alla, siis.

Julkaise syötteitä