Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen luonto

Luontosinfonia on hieno ylistys Suomen luonnolle. Mitä luonto on sinulle?

Mikä on sinun suhteesi Suomen suurimpaan rikkauteen, luontoon? Todenäköisesti rakas, koska me kaikki suomalaiset oleme vielä sielussamme kovin lähellä metsiä, järviä, lunta ja taivasta. Rakas toki varmasti monella eri tavalla. 

Tämän hetken kukkiva kesä

Joskus muistan kuinka kukkiva appelsiinipuu tuoksuu. Muistan myös kypsien mangojen tuoksun. Ne tuoksut tuovat lämpöisiä ja iloisia muistoja lapsuudesta.

Ikkala tunnetaan syreeniaidoista. Kävelin syreenipuun vieressä ja pysähdyin ihastelemaan alkavaa kukintaa. Luonto-Liiton ja kokeneiden ihmisten mielestä kukkiva kesä on parisen viikkoa myöhässä. Tänään sateisen päivän jälkeen luonto herää ja kukat avautuvat puhtaina.

Luonto on lähellä

Luontoa pääsee ihailemaan Helsingin keskustassakin. Kävelen joskus eläintarhanlahteen läheisyydessä. Eilen oli yksi sellainen päivä.

Siellä oli myös joutsenia ja muita pikkulintuja. Pienestä se ilo on kiinni. Maisemakin on upea. Meren jäälle ei ole nyt menemistä ja sillä tarkoitan pilkijöitä ja ym. rohkeita.

Vuosi sitten kirjoitin eläintarhanlahteen sorsista espanjankieliseen blogiin ja lukijat pitivät kovasti siitä. Miksi eivät olisi pitäneet, kun Suomen luonto on upea? :) Luonto rauhoittaa.

Kasvio

Varmasti olet tehnyt koulutehtävänä kasvion. Minäkin olen tehnyt pienenä, mutta kasvit olivat toisenlaisia.

Kesällä yksi lapsistamme piti tehdä kasvion. Hän sai päättää itse tekeekö hän sitä perinteistä kuivattamalla kasveja vai digitalista. Lapsi halusi tehdä digitalisen.

Opettaja oli antanut erittäin selkeitä ja hyviä ohjeita kuinka digitalinen kasvio tehdään. Opettaja antoi myös listan eri metsätyypistä ja kasveista, joita piti etsiä ja tunnistaa.

Syysterveiset

Alkusyksyllä on kiire,  mutta tämä on niin mielenkiintoista ja ihanaa aikaa sekä luonnossa että ihmisten parissa.

 

Syystervehdys siis! :)

Keväinen aamu

Yksi pieni muutos aamurutiineissa voi tuoda iloa koko päiväksi.

Tänään lapsi sanoi, että koulussa on hiihtopäivä ja lähdin hänen kanssa kävelemään koulua päin ja jatkoin aamulenkkini, koska aamu oli raikas, aurinkoinen ja yksinkertaisesti upea.

Tien varrella olevissa puissa alkoi tapahtua. Tiedätte mitä tapahtuu kun orava hyppii puusta toiseen. Yhtäkkiä orava pysähtyi ja tarkkaili tekemisiäni. Tuijotimme toisiamme kunnes päätin jatkaa.

Aurinkopylväs, aurinkopatsas vai halo?

En ole sataprosentisesti varma, miksi valokuvan valoilmiötä kutsutaan ja siksi kysyn. Se on ollut tänään näkyvissä ainakin Vihdissä ja Ikkalassa.

Tämä on ollut yksi niistä päivistä, jolloin auriko on kuin kaunis, valoisa koriste, joka ei mahda mitään kylmälle. Hieno aurinkoinen ja valoisa päivä kylmyydestä huolimatta.

Espanjaksi: Descubriendo Finlandia

 

 

 

 

 

 

Pala Suomen kesästä ulkosuomalaisille

On se varmasti niin, että monia Uuden Suomen blogeja luetaan ulkomailla. Näin on myös blogini kohdalla. Kävin noin kaksi viikkoa sitten katsomassa tilastoja Google Analytics -sivustolta ja sen mukaan Suomesta lisäksi blogia on käyty lukemassa Ruotsissa, Saksassa, USA:ssa ja myös Espanjassa.

Arvelen, että lukijat ovat ulkosuomalaisia, jotka haluavat tietää Suomesta. Joskus olen myös saanut viestejä ja kerran jopa Havaijilla asuvalta suomalaiselta.

Viesteissä kannustetaan jaksamaan kylmässä pohjolassa, ja kiitetään avoimesta ja rennosta asennoitumisesta suomalaiseen elämään.

Kuusenkerkkä

Viime viikonloppuna ihailin, kuinka pihan pikkukuuset kasvoivat. Vieressäni seisoi mieheni, joka poimi pienestä kuusesta suuhunsa kuusenkerkän! Hämmästyin ja ihan oikeasti opin taas uusia asioita. Ennen ei vain ole tullut ajatelleeksi, että sellaistakin voi ja jopa on suotavaa syödä.

Siivoustalkoot ja ojien kuningatar

Eilen, kuten muissa Lohjan kylissä, Ikkalassakin siivotiin yheteisvoimin.

Teiden varsillä ja varsinkin ojissa näkee elämän ja talven jälkiä. Näkee myös muutakin, kuten se kuinka luonto on ottanut sadetta ja lämpöä vastaan. Kesä lähestyy.

Tämä piti olla kaksikielinen blogi ja siksi nyt tässä espanjaksi:

Ayer, como en los demás pueblos de Lohja, también en Ikkala limpiamos juntos.

Julkaise syötteitä