Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen kulttuuri

Mitä politiikka on?

Koulussa opittiin aikoinaan, että politiikka on yhteisten asioiden hoitoa. Ei missään nimessä. Politiikka on erilaisten arvostusten ja intressien sovittamista yhteisiksi toimenpiteiksi.

 

Vaietut kirjat ja asiat

Suomessa on tapana kehuskella maamme sananvapaudella. Tosiasiassa esimerkiksi suomettumisen ai­kakaudella ei julkaistu ilmapiiriin sopimattomia kirjoja, kuten Solženitsynin Vankileirien saaristo, joka julkaistiin 1970-luvulla suomeksi Ruotsissa.

 

Persoonat julkisuudessa?

Tasapaksuna toppuutteluna ja hymistellen mumistuina latteuksina kiertävä keskustelukulttuurimme on saavuttanut lakipisteensä. Särmikkäät persoonat on saatu kiitettävästi siivottua, eikä minkäänlaisesta hillittömyydestä näy enää merkkiäkään. Kaikki ovat normaaleja, tosin välillä vähän hulluttelevat. Hulluttelu on sellaista tasapaksua toppuuttelua seuraavaa, hymisteleväistä hulluttelua jossa pistetään silleen överiksi vaikka oikeasti ei laiteta vaan jotain kaukana turvallisen rajan sisäpuolella.

Vaalikonekulttuurista tärkeitä huomioita

Vaalikoneissa on hauskinta täytellä kone ainakin kerran siten että vastaa kaikkiin kysymyksiin "En osaa sanoa" tai sitten jos voi valita asioille painoarvoa, painottaa kaikki kysymykset joko vähemmän merkittäviksi tai tärkeimmiksi. Tällä menetelmällä saa hyvin seulottua esiin bullshit-ehdokkaat jotka pitävät muka kaikkea äärimmäisen tärkeänä ja joilla ei kuitenkaan ole mielipidettä mihinkään asiaan.

Julkaise syötteitä