Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulu 2016

Hyvän joulun toivotus

Ja iloista joulua kaikille Vapaavuoron lukijoille!

Mistä ulkomaisesta joululaulusta pidät eniten?

Siivoaan. Voin sanoa, että tämä on joulusiivous. Olen jo muutamia päiviä siivonnut sieltä ja täältä ja välillä istun, luen tai teen muuta. Ei oteta paineita.

Nyt istun ja kuuntelen joululauluja. Radiosta tulee todella kauniita joululauluja. Ylen radioasemien tarjonta keskittyy suomalaisiin lauluihin. Välillä soitetaan kuitenkin lauluja muilla kielillä.

Joulukukka-asetelma

Karkkilalainen kukkakauppias kysyi Facebookissa mistä joulukukasta ihmiset pitävät eniten ja jos vastaa kysymykseen osallistuu joulukukka-arvontaan. Odotan innolla olenko se onnekas.

Kukkakaupoissa ja ruokakaupoissakin näkee monenlaisia joulukukkia ja kukka-asetelmia. En ole samaa mieltä ihmisten kanssa, jotka sanovat ettei Suomessa ole kovin hyvää joulukukkavalikoimaa kuten vaikkapa Virossa. Myönnän, että en ole käynyt Virossa viime vuosina, mutta olen hyvin tyytyväinen suomalaiseen joulukukkatarjontaan.

Joulukatu- ja valot

Lucian päivä on valon juhla. Sen kunniaksi laitan nyt tähän muutamia valokuvia joulukatujen valoista. Ympäri Suomea on jo pidetty joulukatujen avajaisia.

Havupallo

Viikko sitten näin kuinka yksi nainen käveli kukkakaupasta havupallo kädessä. Se pallo näytti upealta ja mietin, että olisi mukava saada vaikka kaksi havupalloa meidän talon etuoven viereen. Etsin tietoa netistä ja löytyy erilaisia ohjeita. Kävin yhdessä karkkilalaisessa kukkakaupassa ostamassa alustan palloja (oasispalloja) ja myyjä neuvoi kuinka havupalloja tehdään. Kiitos hänelle myös tämän blogin kautta!

Julkaise syötteitä