Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Jää

Jääkatsaus 4.1.2016

Suvasveden jäätyminen odotutti tänäkin talvena itseään aina jouluviikolle saakka ja vasta nyt pakkasten  vielä kiristyttyä vuoden vaihteen tienoilla voidaan ounaksua jääpeitteen kestävän ainakin jalan liikkuvan ihmisen painon. Jään paksuus on reilut kymmenen senttiä eikä jään päälle ole vielä kertynyt lunta kuin enintään nimeksi, joten lähipäivinä voi alkaa suunnitella verkkojen laskemista omille perinteisille talviverkonpitopaikoille.

Pilkkiminen on halpa ja terveellinen harrastus

Itsekin aion ryhtyä  harkitsemaan pilkkimisharrastuksen uudelleen aloittamista.

Pilkkimisen perusideana on houkutella parvissa liikkuva saaliskala nappaamaan syötillä päällystettyyn koukkuun, joka on joko kiinnitetty kalan näköhermostoa kiihottavaan kiiltävään tai värikkääseen metallinpalaan tai sitten itse koukusto on maalattu saalistusrefleksiä triggeröivin värein. Värikoukuilla pilkittäessä koukkuihin ei välttämättä tarvitse kiinnittää lainkaan orgaanisia syöttiaiheita ...

Jäätilanne 31. maaliskuuta

Ilmaston lämpeneminen vai mikä lie menossa, mutta aikaisemmin ei tällaisia ilmiöitä ole havaittu meidän järvellämme. Lahden kapeimmalta kohdalta jää murtui leveäksi railoksi.

Näitä ei nähty Saaristomerellä tänä talvena

Tiistaisin MS Eivor kulkee tiistaisin reittiä Nauvo-Nötö-Aspo-Jurmo-Uto ja takaisin. Lähtee aamulla ja palaa illalla. Talvi on saariston parasta aikaa kun on jäitä.

Jääkatsaus 10.3.

Jäätä, kalliota ja pari kalliopiirrosta kaupan päälle.

 

Stylish Web Counter

Julkaise syötteitä