Jorma Kajaste

Kaikki blogit puheenaiheesta Internet musiikki

Youtube-piirileikkiä soittolistojen avulla

Ilmarin mainion kirjoituksen "Piirileikki: juutuuben toivotut" ansiosta aloin miettimään kuinka järkevää enää nykypäivänä on ylläpitää omaa musiikkikirjastoa. Esimerkiksi Edgar Varèsen koko tuotanto löytyy Youtubesta ja lista teoksista Wikipediasta. Olisi aika yksinkertaista luoda niiden avulla oma yksityinen tai julkinen soittolista, jossa olisi koko E. V.:n tuotanto. Se nyt on kuitenkin vähän myöhäistä, kun se jo tuli ladattua omalle koneelle.

Piirileikki: juutuuben toivotut

Vietimme vanhaa ja uutta vuotta perhepiirissä ja paikalla oli useita sukupolveja. Keksittiin hauska tapa, joka yhdisti kummasti. Ei tarvittu muuta kuin pc, joka oli yhdistetty niin nettiin kuin riittävän hyvään äänentoistoon. Jokainen sai vuorollaan etsiä juutuuben kautta suosikkikappaleensa ja kertoa miksi juuri tuo musiikki kolahtaa. Kyse oli taustamusiikista ja vaikka keskustelu jatkui myös aivan muista aiheista, niin muistettiin aina sanoa, että "kohta on sinun vuorosi; joko musasi on tiedossa?".

Kuva/musiikki -> Turning water into rock

Julkaisu Turning water into rock: The inverted waves effect  sai alkunsa kuvasta, josta se ja sen ylösalaisesta versiosta kehittämäni tietokoneohjelma generoi musiikkia, kuva.  Julkaisun kirjoittaja on Jukka Häkkinen, oma osuuteni ole vain nuo kaksi kuvaa. Lienee sattuma, että molemmat olemme olleet Skepsiksen puheenjohtajia...

Musiikki löytyy täältä: 

http://www.synestesia.com/2008/2008.html

 

 

Julkaise syötteitä